Platform naar Werk

Meeloopdag en netwerken vergroten kans op een goede match

Een meeloopdag vergroot de kans dat een kandidaat met succes aan de slag gaat in een nieuwe baan en er met plezier blijft werken. Lees tips voor een goede match en de kracht van netwerken, ook voor loopbaanprofessionals.

Het gebeurt regelmatig: een sollicitant lijkt te passen bij de vacature, maar eenmaal aangenomen kan het in de praktijk tegenvallen. Een goed opgezette meeloopdag kan ervoor zorgen dat een nieuwe werknemer de organisatiecultuur leert kennen en beter weet wat het werk inhoudt. Dat maakt de kans op een geslaagde match groter. Lees meer in het artikel Het nut van een meeloopdag: kans op succesvolle match ligt stuk hoger in Het Financieele Dagblad (23 april 2024).

Netwerken voor een goede match

Ook de jaarlijkse Nationale Werkbezoekdag is interessant om te bezoeken. Zowel voor werkzoekenden als voor loopbaancaoches biedt een netwerkgesprek veel mogelijkheden om goede matches te kunnen maken. Door interessante werkgevers te ontmoeten kun je je professionele netwerk uitbreiden. En door zelf netwerkgesprekken aan te bieden, kun je je vakgebied delen met werkzoekenden die geïnteresseerd zijn in loopbaanbegeleiding.

Netwerken via Platform naar Werk

Als loopbaanprofessional kun je ook het Platform naar Werk benutten om te netwerken! Platform naar Werk kan de verbinding leggen met honderden organisaties, ook via het netwerk van CAOP. Heb je een vraag of suggestie over de mogelijkheden van een netwerkgesprek? Neem contact op met de helpdesk van Platform naar Werk

Meer informatie

Zoekt jouw kandidaat een organisatie voor een meeloopdag? Er is een overzicht van te vinden op Mijnmeeloopdag.nl

Naar de Meeloopdag