Platform naar Werk

Vanaf 1 juli nieuwe aanvraagronde STAP-subsidie

vrouw loopt trap op

Sinds 1 januari 2022 is het niet meer mogelijk om scholingskosten af te trekken bij de aangifte inkomstenbelasting. Ter vervanging is het STAP-budget in het leven geroepen. Dit is een budget van maximaal €1.000 per persoon, waarmee cursussen en opleidingen van zowel werkenden als werkzoekenden betaald worden. STAP (Stimulering ArbeidsmarktPositie) betaalt de kosten rechtstreeks, waardoor voorschieten onnodig is. Zo kunnen ook mensen met lagere inkomens gebruikmaken van de regeling.

Hoe werkt het?

Op de website stap-budget.nl vind je een overzicht van opleidingen, mogelijkheden tot coaching, EVC-trajecten en ontwikkelbanen. Ook vind je er informatie over open dagen en evenementen. Elke twee maanden begint een nieuwe aanvraagronde. Is het budget voor die periode op, dan moet je de volgende ronde afwachten.

Via de website van de opleidingsaanbieder kunnen geïnteresseerden zich inschrijven. Van de aanbieder ontvangen zij dan een STAP-aanmeldingsbewijs. Dit bewijs moet vanaf vrijdag 1 juli om 10.00 uur worden geüpload naar het voorportaal om het STAP-budget aan te vragen. Maximaal €1.000 wordt vergoed. Is de opleiding duurder, dan moet de aanvrager zelf een deel bijleggen.

Meer informatie

Bekijk de voorwaarden of vraag STAP-budget aan via de website van UWV.

Ga naar de website van UWV