Platform naar Werk

Vind via Leeroverzicht.nl een opleiding en financiering

Vanaf vandaag is het platform Leeroverzicht online. Het geeft het meest complete aanbod van beschikbare opleidingen, cursussen en trainingen én alle bijbehorende financiële regelingen en subsidies in Nederland. Ook kun je doorklikken naar een loopbaanadvies van een organisatie in de buurt.

Het platform Leeroverzicht biedt een overzicht van meer dan 70.000 opleidingen voor werkenden en werkzoekenden. Het gaat om trainingen, cursussen en praktijkleren en om opleidingen waarmee je een wettelijk erkend diploma of certificaat kunt halen. Op de website staat verder een overzicht van 300 financiële regelingen (landelijke en regionale) om de kosten voor leren en ontwikkelen gedeeltelijk of helemaal te betalen, met links waar je het kunt aanvragen. Ook zijn er doorverwijzingen voor loopbaanadvies bij een organisatie in de buurt.

Het platform Leeroverzicht is een initiatief van de Rijksoverheid, samen met sociale partners en onderwijskoepels. Het doel ervan is om de leercultuur in Nederland te bevorderen. Zo kunnen mensen zich blijven ontwikkelen en zijn ze beter inzetbaar op de arbeidsmarkt.

Meer informatie

Leeroverzicht.nl is in de kennisbank van Platform Naar Werk opgenomen onder scholing en financieringsmogelijkheden. In de kennisbank vind je aanvullend meer dan 140 sectorspecifieke trainingen, cursussen en opleidingen.

Ga naar de kennisbank