Platform naar Werk

Alle hulpmiddelen

Academie voor Ambulancezorg

De Academie voor Ambulancezorg is gespecialiseerd in het opleiden en trainen van beginnende en ervaren zorgprofessionals in de ambulancezorg. Daarnaast neemt de academie assessments af die elke ambulanceprofessional elke vijf jaar moet doorlopen.

De Academie voor Ambulancezorg biedt opleidingen tot ambulanceverpleegkundige, ambulancechauffeur en verpleegkundig centralist bij de meldkamer ambulancezorg. Om aan één van de opleidingen te kunnen beginnen, moeten kandidaten eerst solliciteren bij een Regionale Ambulancevoorziening (RAV).

Inhoud Academie voor Ambulancezorg

Op de website van de Academie voor Ambulancezorg is informatie te vinden over de verschillende opleidingen. Voor beginnende professionals biedt de academie de initiële opleidingen tot ambulancechauffeur (ACH), ambulanceverpleegkundige (AVP), verpleegkundig centralist meldkamer ambulancezorg (VCMKA) en andere specialisaties binnen de ambulancezorg. Voor de opleiding tot ambulanceverpleegkundige of verpleegkundig centralist is het vereist om als verpleegkundige ingeschreven te zijn in het BIG-register. Ook biedt de academie cursussen en thematrainingen voor gevorderde ambulanceprofessionals.

Meer informatie

De Academie voor Ambulancezorg is gevestigd in Harderwijk. Klik op de knop hieronder voor meer informatie over de opleidingen en assessments van de Academie voor Ambulancezorg.

Ga naar Academie voor Ambulancezorg