Platform naar Werk

Alle hulpmiddelen

Basiscursus Trouwambtenaar

Wie de ambitie heeft om buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (BABS) te worden, kan de Basiscursus Trouwambtenaar volgen. De aspirant-trouwambtenaar kan aan de slag zodra hij door een gemeente benoemd is als BABS en door de rechtbank beëdigd is.

De Basiscursus Trouwambtenaar leert hoe je een huwelijk of een partnerschap op de juiste manier voltrekt of registreert en hoe je het bruidspaar gepaste persoonlijke aandacht geeft. Actuele kennis van de wettelijke vereisten, een professionele voorbereiding en het houden van een speech komen in deze training aan de orde.

Inhoud Basiscursus Trouwambtenaar

In de Basiscursus Trouwambtenaar doet de deelnemer kennis op over het voltrekken van huwelijken en partnerschappen en oefent hij vaardigheden op het gebied van gesprekken voeren en presenteren. De cursus gaat ook kort in op zowel de theoretische als de juridische aspecten van het huwelijk en een partnerschap. Het grootste gedeelte van de cursus wordt besteed aan basisvaardigheden die een trouwambtenaar (BABS) moet hebben. Na deze cursus is de deelnemer in staat om huwelijken en partnerschappen te sluiten. Om als trouwambtenaar te gaan werken, is het zaak om door de gemeente te zijn benoemd als BABS en door de rechtbank te zijn beëdigd. Zonder dienstverband en beëdiging is alleen een functie als ceremoniespreker mogelijk.

Meer informatie

De Basiscursus Trouwambtenaar is een opleiding van Segment Opleidingen, dat opleidingen verzorgt voor de publieke sector. De Basiscursus Trouwambtenaar wordt op locatie gegeven en duurt een dag. Bezoek de website voor locatie en kosten.

Ga naar basiscursus trouwambtenaar