Platform naar Werk

Alle hulpmiddelen

Checklist Carrièreswitch

Mensen die willen overstappen naar een ander beroep kunnen vaak nog wel wat advies gebruiken. Dat krijgen ze op maat met de Checklist Carrièreswitch.

De Checklist Carrièreswitch biedt een lijst met aandachtspunten waar de carrièreswitcher op kan letten bij de overstap naar een ander beroep. De checklist verwijst door naar sites met informatie over beroepen via filmpjes, overzichten en verhalen.

Inhoud Checklist Carrièreswitch

De checklist verwijst aan de hand van een paar logische vragen de werkzoekende naar allerlei handige sites. Zo is de eerste vraag: ‘Past het beroep bij je eigen kwaliteiten, werkwaarden en toekomstwensen?’ Het antwoord daarop is makkelijk te vinden als je doorklikt naar de Beroepenvinder. En als de switcher wil weten of er werk is in zijn wensberoep, is dat makkelijk te vinden via de link ‘Kansrijke beroepen’ op werk.nl. Daar is per functie te zien hoeveel vacatures er zijn en voor welke functies er nog flinke tekorten zijn. Zes vragen later heeft de geïnteresseerde voldoende informatie gekregen om goed onderbouwd zijn eigen keuze te maken en is hij een stap verder in het oriëntatieproces.

Meer informatie

De checklist is een initiatief van het Leerwerkloket. Dat adviseert werkenden, werkzoekenden, scholieren en werkgevers op het gebied van leren en werken vanuit de visie Leven Lang Ontwikkelen.

Ga naar Checklist Carrièreswitch