Platform naar Werk

Alle hulpmiddelen

Cursus gemeentebode: een vak apart

Wie interesse heeft in een cursus als gemeentebode kan hiervoor een cursus volgen bij Segment Opleidingen in Utrecht. In twee dagen ontwikkelt de deelnemer de kennis en vaardigheden om de taak als gemeentebode op professionele wijze in te kunnen vullen.

De gemeentebode is de olie in de gemeentelijke organisatie. Hij of zij is de spil in de organisatie rondom vergaderingen, huwelijksvoltrekkingen, ontvangsten en recepties, catering en huishoudelijke zorg en bied vaak óók nog een luisterend oor. Kortom, de gemeentebode heeft vele petten op. En dat vraagt om stevigheid in de rol.

Inhoud cursus Gemeentebode: een vak apart

Tijdens de tweedaagse cursus krijgt de deelnemer de benodigde kennis over de lokale overheid en de rol die een Gemeentebode in dit geheel vervult. Bij verschillende onderdelen van de cursus doet de deelnemer een rollenspel met een acteur. Op die manier leert de deelnemer hoe een professionele houding aan te nemen in het spanningsveld van organisatie, bestuur en publiek. De cursus geeft hem ook inzicht in de eigen communicatiestijl en die van anderen. Ook leert de deelnemer de juiste gesprekstechnieken in te zetten en krijgt hij handvatten om anderen aan te spreken op hun gedrag.

Meer informatie

De cursus Gemeentebode: een vak apart, is een cursus van Segment Opleidingen, dat opleidingen verzorgt voor de publieke sector. Klik op onderstaande knop voor de cursuslocatie en kosten.

Ga naar opleiding Gemeentebode: een vak apart