Platform naar Werk

Alle hulpmiddelen

De Nationale Beroepengids

De Nationale Beroepengids is dé website voor wie op zoek is naar een nieuw beroep en een goed overzicht wil van alle mogelijke banen in Nederland. Op de website staan ruim 2.500 beroepen beschreven.

De Nationale Beroepengids biedt over ieder beroep uitgebreide informatie. Zo is de site opgedeeld in sectoren, waarbij van elk beroep het bijbehorend salaris, de gevraagde competenties, de functiebeschrijving en de arbeidsvoorwaarden beschreven staan. In de beroepengids staan ook vacatures, opleidingen en studiemateriaal voor het beroep vermeld.

Inhoud De Nationale Beroepengids

Belangstellenden kunnen op de Nationale Beroepengids met de zoekmachine beroepen zoeken per beroepsgroep, sector, salarisschaal of opleidingsniveau. Daarnaast biedt de Nationale Beroepengids veel informatie over opleidingen. Zo zijn er links om te zoeken naar opleidingen per sector, beroepsgroep, per competentie of per onderwerp. Wie nog geen idee heeft welk beroep bij hen past, zijn er drie beroepskeuzetests van kort tot uitgebreid. Wie al een baan heeft, maar iets anders wil gaan doen, kan terecht bij de Omschoolwijzer. Nieuw op nationaleberoepengids.nl is het onderdeel ‘Werken-bij’. Hier kunnen belangstellenden de beste werkgevers per sector of per beroepsgroep vinden.

Meer informatie

Klik op onderstaande knop voor meer informatie over De Nationale Beroepengids.

Ga naar De Nationale Beroepengids