Platform naar Werk

Alle hulpmiddelen

Financiële regelingen leren en werken

Het overzicht Financiële regelingen en werken bundelt alle regelingen voor werkenden die door willen leren. Ook geeft het informatie over andere financieringsmogelijkheden.

De overheid, het bedrijfsleven, UWV en gemeenten stimuleren werkend leren met financiële regelingen. De financiële regelingen voor werkenden, werkzoekenden en studenten zijn te vinden in dit handige overzicht.

Inhoud Financiële regelingen leren en werken

In het overzicht is veel info te vinden over regelingen als het STAP-budget, studiefinanciering en de regeling NL Leert Door. Zo subsidieert de overheid met de regeling NL Leert Door diverse online opleidingen die gratis zijn te volgen. Om een cursus of training te volgen, hoeft een kandidaat zich alleen maar aan te melden bij een opleider die subsidie heeft gekregen. De opleider handelt verder de administratie en kosten af. Een overzicht van alle gratis opleidingen is te vinden op Hoe werkt Nederland.

In het overzicht Financiële regelingen werken en leren is, naast informatie en links naar elf landelijke regelingen, ook handige uitleg te vinden over andere mogelijkheden, zoals een opleiding volgen met een uitkering, loopbaanbegeleiding of praktijkleren.

Meer informatie Financiële regelingen en werken

Het overzicht Financiële regelingen en werken is gratis te downloaden als PDF. Klip op de knop hieronder.

Ga naar Financiële regelingen leren en werken