Platform naar Werk

Alle hulpmiddelen

Geschikt voor de politie? Test jezelf!

Werken bij de politie vraagt veel capaciteiten én van je houding en inzet. Politieagent ben je namelijk 24/7. Op de website ‘Test jezelf’ kunnen belangstellenden verschillende tests doen om te bepalen of ze geschikt zijn als politieagent.

Op de pagina ‘Test jezelf!’ van de website kombijdepolitie.nl staan 15 verschillende testen met meerkeuzevragen en opdrachten. Kennis en persoonlijkheid worden getest, en de mate waarin de deelnemer zowel fysiek als mentaal geschikt is voor een baan als politieagent.

Geschikt voor de politie? Test jezelf!

Er komt nogal wat kijken bij een baan als politieagent. Daarom staan er op de pagina ‘Test jezelf!’ een flink aantal uiteenlopende tests waarmee geïnteresseerden erachter kunnen komen of ze geschikt zijn voor het politiewerk:

  • Onder ‘Test je match’ zijn er zes testen die inzicht geven of je de kwaliteiten hebt die van een politiemedewerker worden gevraagd. De meeste testen bestaan uit een serie meerkeuzevragen over realistische situaties die verkennen of je bijvoorbeeld beseft dat je 24 uur per dag politieagent bent.
  • Er zijn twee testen waarmee belangstellenden in één vraag kunnen tackelen of ze in aanmerking komen voor de politieopleiding en of hun achtergrond dat niet uitsluit. Denk bijvoorbeeld aan kandidaten met een strafblad.
  • Belangrijk is ook de conditietest waarmee de deelnemer via een app fysiek aan de slag moet om te meten of hij of zij de conditie heeft die vereist is voor dit werk.
  • Onder ‘Test je persoonlijkheid’ kunnen deelnemers via vijf testen met meerkeuzevragen niet alleen nagaan of ze genoeg discipline hebben en integer zijn, maar ook of ze voldoende sociaal vaardig zijn en goed met emoties kunnen omgaan.
  • Onder ‘Test je kennis’ zijn er nog vier testen die meten of je weet waar je als politieagent het meeste tijd aan kwijt bent en wanneer je als agent een politiewapen krijgt.

Meer informatie

Bijna alles tests op de website zijn (gratis) online op de laptop, mobiel, tablet of pc te maken. Alleen voor de conditietest moet de deelnemer een app downloaden.

Ga naar Test jezelf!