Platform naar Werk

Alle hulpmiddelen

Het Beroepenpodium

Het Beroepenpodium is een korte interessetest. Met deze test kunnen de deelnemers ontdekken welk menstype het beste bij ze past en welk type beroepen daarbij hoort.

Het Beroepenpodium is de eerste stap in de zoektocht naar werk dat bij de interesses van de werkzoekende past, maar het vertelt niet het hele verhaal. Wie meer wil weten, kan het beste met een loopbaancoach spreken.

Inhoud Het Beroepenpodium

Op Het Beroepenpodium staat een eenvoudige test. De deelnemer ziet zes collages met foto’s van beroepen en werkomgevingen. Hierbij kan de deelnemer aangeven welke fotocollage hem het meest aanspreekt door op de gouden, zilveren of bronzen beker te klikken.
Daarna wordt onthuld welk menstype hoort bij de eerste, tweede en derde keuze van de deelnemer. Dat kan bijvoorbeeld het praktische, ondernemende of analytische menstype zijn. Per menstype worden er voorbeeldberoepen gegeven op verschillende niveaus. Bij het praktische menstype kun je denken aan een stukadoor, een tandtechnicus of een hoofdwerktuigkundige in de zeevaart. Op deze manier kan de deelnemer op een intuïtieve manier ontdekken waar zijn interesse ligt.

Meer informatie

Het Beroepenpodium staat op de website van LoopbaanCentraal, een initiatief van James voor werkende en werkzoekende mensen in Nederland. Met dit platform wil James werkzoekenden helpen om werk te maken van zijn loopbaan.

Ga naar Het Beroepenpodium