Platform naar Werk

Alle hulpmiddelen

Het Leerwerkloket: diplomawaardering

Wat is een buitenlands diploma waard? Daar komt jouw kandidaat achter door een diplomawaardering aan te vragen. Op deze website vind je praktische informatie over de aanvraag en kosten.

Wil je kandidaat erachter komen wat zijn buitenlands diploma waard is in Nederland? Dan kun je bij het Informatiecentrum Diplomawaardering een diplomawaardering aanvragen. Die geeft de waarde aan van een buitenlandse diploma in vergelijking met een Nederlandse opleiding. Let op! Een diplomawaardering is geen officieel document, maar een manier om aan werkgevers duidelijk te maken wat voor achtergrond je kandidaat heeft.

Diplomawaardering aanvragen

Hoe en waar vraag je een diplomawaardering aan? Dat verschilt per diploma. Sommige aanvragen kan je alleen doen bij het Internationaal centrum voor diplomawaardering, met andere diploma’s kun je terecht bij een Nederlandse onderwijsinstelling of bij DUO. Kijk op de website voor meer informatie en een overzicht van de kosten die verbonden zijn aan een aanvraag.

Meer informatie

Elk Leerwerkloket is een onafhankelijk samenwerkingsverband tussen gemeenten, roc’s en het UWV. Er zijn 35 leerwerkloketten verspreid over het hele land. Kijk op de webpagina voor meer informatie over de diplomawaardering.

Ga naar Leerwerkloket