Platform naar Werk

Alle hulpmiddelen

Hout Opleidings Centrum (HOC)

Het Hout Opleidings Centrum (HOC) verzorgt de scholing, bijscholing en omscholing voor werknemers en werkgevers in de houthandel. Het opleidingscentrum vertaalt de behoefte van de houtbranche en relevante ontwikkelingen naar praktijkgerichte vakopleidingen en trainingen.

Via deelname aan de opleidingen kunnen werknemers hun kennis en vaardigheden op peil houden en uitbreiden. Zo kunnen ze eerder promotie maken of (ander) werk te vinden. Met de cursussen vergroten deelnemers hun kennis en kan het Hout Opleidings Centrum meer mensen aan het werk krijgen in de branche.

Inhoud Hout Opleidings Centrum

Via het Hout Opleidings Centrum (HOC) worden jaarlijks honderden werknemers in de houthandel opgeleid, bijgeschoold of omgeschoold op mbo- en hbo-niveau. Belangstellenden kunnen bij het HOC terecht met al hun vragen en wensen op het gebied van:

  • beroepsopleidingen
  • cursussen en trainingen
  • e-learning modules
  • maatwerktrajecten

Er zijn ook mogelijkheden voor digitaal leren. Deze biedt het HOC aan via de Hout Academy.

De cursussen en trainingen van het HOC worden verzorgd en uitgevoerd door het Kenniscentrum Bouwtoelevering (KCBT); de enige gespecialiseerde vakschool in Nederland op het gebied van hout.

Meer informatie

Voor meer informatie over de cursussen en trainingen van het HOC kan contact worden opgenomen met het KCBT. Ook zijn er mogelijkheden voor werkgevers om in aanmerking te komen voor subsidie of fiscale voordelen voor de opleidingen van het HOC. Klik voor meer informatie over het HOC op de knop hieronder.

Ga naar het Hout Opleidings Centrum