Platform naar Werk

Alle hulpmiddelen

Kader- en Ondernemers- opleiding in de Bouw (KOB)

KOB is de opleidingsinstelling voor werkenden die een carrièrestap willen zetten in het bouwbedrijf waar ze werken. Ook is deze opleiding geschikt voor geïnteresseerden die op termijn de ambitie hebben om een bedrijf te starten of over te nemen.

De Kader- en Ondernemers- opleiding in de Bouw (KOB) is de aangewezen opleiding om hogerop te komen in de bouw. Maar liefst 80 procent van de KOB’ers werkt binnen een paar jaar in de functie van (hoofd)uitvoerder, projectleider, calculator, werkvoorbereider, bedrijfsleider of als directeur van een MKB-bedrijf.

Inhoud Kader- en Ondernemers- opleiding in de Bouw (KOB)

De opleidingen van de KOB leggen een prima basis voor een carrière in de bouw of infra. De KOB leidt belangstellenden in een aantal jaren op om zelfstandig te kunnen functioneren in een bouw- of infrabedrijf. De KOB-leerling wordt in de breedte opgeleid en leert sturing te geven aan het gehele bouwproces: opdrachtverwerving, calculatie, werkvoorbereiding, uitvoering, projectleiding en de financiële afwikkeling. Om dat te bereiken is kennis nodig van alle stappen in het bouwproces en de kennis en kunde om verbanden daartussen te zien. De meeste opleidingen worden in de avond gegeven, zodat de leerlingen wat ze ’s avonds hebben geleerd, de volgende dag in praktijk kunnen brengen.

Meer informatie

De KOB verzorgt opleidingen op 16 locaties door het land. Voor hbo’ers is één opleidingslocatie vastgesteld. Klik op de knop hieronder voor meer informatie.

Ga naar Kader- en Ondernemers- opleiding in de Bouw (KOB)