Platform naar Werk

Alle hulpmiddelen

Kennisprogramma Arbeidsmarkt Zorg en Welzijn (AZW)

AZW is een kennis- en onderzoeksprogramma over de arbeidsmarkt die partijen in de sector Zorg en WJK voorziet van ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Het platform biedt actuele landelijke en regionale informatie die snel inzicht geeft in de kansen op de arbeidsmarkt en de regionale verschillen.

Het kennisprogramma AZW helpt bij het doorgronden van de branches in zorg en welzijn, waardoor je effectief mensen van werk naar werk kunt brengen. Met de publicaties, de koppeling met AZW StatLine en het prognosemodel van AZW heb je altijd de meest actuele cijfers en informatie bij de hand.

Inhoud AZW

Het platform van AZW publiceert regelmatig nieuwe publicaties over de arbeidsmarkt in de zorg en welzijnsector. Daarnaast heeft de website een koppeling met AZW StatLine van het CBS, waardoor je snel toegang hebt tot de meest actuele informatie in de zorg en welzijnsector, uitgesplitst naar verschillende branches, zoals de gehandicaptenzorg. Met het prognosemodel krijg je inzicht in de verwachte tekorten aan personeel in de sector zorg en welzijn. Ook hier kun je de informatie uitsplitsen naar zorgbranches. Zo krijg je een realistisch beeld van de toekomstige ontwikkeling van de zorgarbeidsmarkt.

Meer informatie

Met onderstaande knop ga je naar de homepage van AZW.

Ga naar de website van AZW