Platform naar Werk

Alle hulpmiddelen

Leer-werktraject ASVZ

Zorginstelling ASVZ, actief in Zuid-Holland en Noord-Brabant, biedt een leer-werktraject waarmee werkzoekenden en zij-instromers binnen een jaar een mbo-zorgdiploma kunnen halen. De deelnemer aan het traject krijgt een jaarcontract met uitzicht op een vaste aanstelling bij ASVZ.

ASVZ biedt duurzame zorg aan mensen met een verstandelijke beperking. De leerling wordt opgeleid om binnen alle woonvormen of in de dagbesteding van ASVZ aan de slag te gaan. ASVZ zorgt voor een diversiteit aan leer-werkplekken, zodat de leerling na de opleiding een gerichte keuze kan maken.

Inhoud Leer-werktraject ASVZ

Op de website van ASVZ kan de geïnteresseerde informatie vinden over de opleiding tot persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg (PBGZ). Voor toelating moet de aspirant-leerling aan de volgende toelatingseisen voldoen:

  • In het bezit zijn van een vmbo-diploma theoretische, gemengde of kadergerichte leerweg of een mavodiploma met minimaal drie vakken op C-niveau, of een overgangsbewijs van 3 naar 4 havo.
  • De aanvrager is minimaal 17 jaar en vindt het geen probleem om in wisselende diensten te werken en daarnaast naar school te gaan.

De website geeft daarnaast informatie over het salaris en de secundaire arbeidsvoorwaarden voor de deelnemer aan het leer-werktraject. Ook is er informatie te vinden over de mogelijkheden om stage te lopen bij ASVZ.

Meer informatie

ASVZ biedt duurzame zorg aan mensen met een verstandelijke beperking. Klik op de knop hieronder voor meer informatie.

Ga naar Leer-werktraject ASVZ