Platform naar Werk

Alle hulpmiddelen

Leerbanenmarkt en subsidie Praktijkleren

Wie graag een (ander) mbo-diploma wil halen door middel van werken en leren tegelijk, kan terecht op leerbanenmarkt.nl. Op deze website staan ruim 130.000 leerbanen, vooral gericht op volwassenen.

Een groot voordeel van een bbl-opleiding is dat de deelnemer werken en leren combineert. Hij of zij krijgt dus meteen salaris. Een ander voordeel van een leerbaan van leerbanenmarkt.nl is dat de aangesloten leerbedrijven meestal veel ervaring hebben in het begeleiden en opleiden van mensen.

Inhoud Leerbanenmarkt

Leerbanenmarkt.nl is bedoeld voor aankomende bbl-studenten én voor schoolverlaters, werkenden en werkzoekenden die zich willen om- of bijscholen via het mbo. In een leerbaan werk je bij een bedrijf en volg je tegelijkertijd een opleiding. Het bedrijf waar je werkt en leert, is een erkend leerbedrijf. De website leerbanenmarkt is vergelijkbaar met een vacaturesite. Belangstellenden kunnen zoeken op opleidingsnaam, opleidingsnummer (crebonummer) of gewoon op functienaam en plaats. Bedrijven die een bbl’er opleiden, kunnen gebruikmaken van de subsidie praktijkleren. Deze subsidie draagt bij in de kosten die het bedrijf maakt voor de begeleiding van een bbl-student. Het bedrijf vraagt de subsidie na afloop van een studiejaar aan. Het maximum subsidiebedrag bedraagt maximaal 2.700 euro per bbl-leerbaan per studiejaar.

Meer informatie

Leerbanenmarkt.nl is een initiatief van SBB, een samenwerkingsorganisatie van het beroepsonderwijs en het bedrijfsleven.

Ga naar Leerbanenmarkt