Platform naar Werk

Alle hulpmiddelen

Leerwerkbedrijf Werkse!

Leerwerkbedrijf Werkse! uit Delft bundelt klussen van verschillende werkgevers tot ontwikkelbanen. Zo kunnen mensen uit de bijstand die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben weer in het werkproces meedraaien.

Het initiatief is een van de activiteiten die organisaties ondernemen om meer mensen uit de bijstand aan werk te helpen, onder de noemer BHAG. Dit staat voor Big Hairy Audicious Goal. Op de website www.bhagdelft.nl is meer over deze aanpak te vinden. In dit praktijkvoorbeeld is te lezen hoe Werkse! ontwikkelbanen organiseert. Zij bundelen klussen van verschillende werkgevers tot ontwikkelbanen. Het praktijkvoorbeeld biedt tips voor werkgevers om te werken met ontwikkelbanen en geeft contactgegevens voor meer informatie. Op de website is het praktijkvoorbeeld voor ontwikkelbanen te downloaden en kun je contact opnemen met de betrokkenen van deze activiteit.

Meer informatie

BHAG Deal is een samenwerking tussen Delft Support, Delft voor elkaar, Firma van Buiten, GGZ Delfland, Ipse De Bruggen, Perspektief, Stunt en Werkse!
Samen zetten zij zich in om in 2023 het aantal bijstandsgerechtigden in Delft te halveren.

Ga naar Werkse!