Platform naar Werk

Alle hulpmiddelen

Leren in de praktijk bij RAV Hollands Midden

RAV Hollands Midden biedt beginnende en ervaren professionals in de ambulancezorg een leer-werktraject binnen het eigen regionaal opleidingscentrum (ROC). Deze praktijklessen sluiten aan op de theorielessen van de Academie voor Ambulancezorg.

Wie ambulancechauffeur wil worden, ambulanceverpleegkundige of verpleegkundig centralist, volgt in ongeveer 23 lesdagen theorielessen op de Academie voor Ambulancezorg Om het vak in de praktijk te leren wordt de student op de werkplek door een collega begeleid die hiervoor is gekwalificeerd. Naast de landelijk verplichte modules worden extra trainingsdagen aangeboden.

Leer-werktrajecten van RAV Hollands Midden

De website Leren in de praktijk bij RAV Hollands Midden biedt informatie over de verschillende leer-werktrajecten binnenhet eigen ROC. Er zijn opleidingen tot ambulancechauffeur, ambulanceverpleegkundige enĀ  verpleegkundig centralist.In de praktijk wordt de student begeleid door een collega die hiervoor is gekwalificeerd . Tijdens een groot deel van de praktijktraining werkt de student mee in de ambulance of op de meldkamer.

Meer informatie

Regio Hollands Midden telt 18 gemeenten met in totaal 800.000 inwoners. De regio bestrijkt de Bollenstreek, Leiden en omstreken, Alphen aan den Rijn en Gouda en omstreken. RAV Hollands Midden heeft 275 medewerkers in dienst. Klik op de knop hieronder voor meer informatie over RAV Hollands Midden.

Ga naar RAV Hollands Midden