Platform naar Werk

Alle hulpmiddelen

Limburg Leert

Limburg Leert helpt alle werkende Limburgers die zich willen laten om- of bijscholen met informatie, een (online) scholingsaanbod en persoonlijk advies en begeleiding. Het platform geeft direct en onbeperkt toegang tot cursussen, trainingen en opleidingen voor alle inwoners van de provincie Limburg.

De opleidingen op Limburg Leert worden aangeboden door (online) scholingsaanbieders, brancheorganisaties, de Limburgse ROC’s en hogescholen. Het aanbod is grotendeels gratis of gedeeltelijk gesubsidieerd met behulp van diverse regelingen, waaronder NL Leert Door.

Inhoud Limburg Leert

Op de website Limburg Leert kunnen belangstellenden kiezen uit meer dan duizend opleidingen. Dat varieert van een basiscursus Elektro en een training LinkedIn voor beginners tot een opleiding Nederlands voor anderstaligen. De meeste opleidingen zijn gratis. Een ander deel is gesubsidieerd door NL Leert Door.

Er gelden wel voorwaarden. Zo moet de aanvrager minimaal 18 jaar oud zijn en actief op de arbeidsmarkt. Ook is het een vereiste dat de aanvrager de opleiding afrondt.

Het is mogelijk om via Limburg Leert gratis loopbaanadvies te krijgen. Met ontwikkeladviesgesprekken en een arbeidsmarktscan krijgt de aanvrager meer inzicht in zijn eigen persoonsprofiel. Denk hierbij aan competenties, kwaliteiten en vaardigheden. Daarbij krijgt de aanvrager vier uur gesprekstijd bij een erkend loopbaanadviseur.

Meer informatie

Limburg Leert is ook bedoeld voor werkgevers. Zij kunnen loopbaangesprekken aanvragen voor hun werknemers.

Ga naar Limburg Leert