Platform naar Werk

Alle hulpmiddelen

Sterk in je Werk – voor wie (weer) wil werken in zorg en welzijn

Sterk in je Werk is een gratis loopbaanoriëntatie voor iedereen die in zorg en welzijn werkt en hulp wil bij het nadenken over zijn loopbaan. En voor iedereen die de stap naar zorg en welzijn (weer) wil maken, maar niet weet hoe hij dit moet aanpakken.

Sterk in je Werk, zorg voor jezelf is een kortdurend, vrijwillig en vertrouwelijk loopbaantraject voor mensen die werken of (weer) willen werken in zorg en welzijn. Door persoonlijk contact met een ervaren loopbaancoach uit de regio wil Sterk in je Werk medewerkers voor zorg en welzijn behouden, doorstroom stimuleren en nieuwe medewerkers laten instromen.

Inhoud van de loopbaanoriëntatie

Sterk in je Werk is een landelijk project. Nadat een deelnemer zich heeft aangemeld op de website van Sterk in je Werk, maakt de coach een afspraak voor een traject op maat. Samen met de coach wordt gekeken naar de specifieke situatie en behoeften van de deelnemer. Waar is iemand goed in, waar liggen zijn of haar kansen en wat is er nodig om die kansen te benutten? De uitkomsten van het traject zijn uiteenlopend: bijvoorbeeld een ander takenpakket, een vervolgopleiding of doorgroeien naar een andere functie. Ook studenten BBL/Duaal of potentiële medewerkers kunnen zich voor Sterk in je Werk aanmelden, zodat ze beter inzicht krijgen in de mogelijkheden voor hun carrière. Sterk in je Werk is onafhankelijk. Werkgevers krijgen geen informatie over de deelnemers.

Sterk in je werk coaches

De coaches van Sterk in je werk worden door regionale werkgeversorganisaties geselecteerd. Deze organisaties houden zich dagelijks bezig met werken en leren in zorg en welzijn in de regio. Door deze samenwerking zijn de coaches op de hoogte van alle mogelijkheden van werken en leren in zorg en welzijn. Dat maakt dat de Sterk in je werk coaches de deelnemers goed kunnen begeleiden in hun proces binnen en naar de sector zorg en welzijn.

Meer informatie

Sterk in je Werk is een traject van de 14 regionale werkgeversorganisaties zorg en welzijn en de werknemersorganisaties CNV Zorg & Welzijn en FNV Zorg & Welzijn. Op de website van Sterk in je Werk is meer informatie te vinden over het traject. Aanmelden kan kosteloos via het aanmeldformulier op de website.

Ga naar SterkinjeWerk.nl