Platform naar Werk

Alle hulpmiddelen

Matchingsplatform Freddify

Freddify koppelt geschikte zij-instromers aan zorgorganisaties met vacatures. Dat doet Freddify aan de hand van een matchingmodel dat is ontwikkeld door onderzoek onder meer dan drieduizend zorgmedewerkers.

Er bestaat niet zoiets als ‘werken in de zorg’. Iedere doelgroep of branche vraagt een net iets andere persoonlijkheid. Freddify zorgt ervoor dat de juiste mensen op de juiste plek belanden. Zo draagt dit non-profit initiatief bij aan instroom én behoud van medewerkers in de zorg, ondanks de krapte op de arbeidsmarkt. Freddify is er voor werkgevers die in een reorganisatie op zoek zijn naar plaatsingsmogelijkheden voor hun (boventallig) personeel. Ook helpt Freddify recruiters aan nieuwe kandidaten voor zorgteams waar versterking gewenst is.

Inhoud Freddify

Freddify helpt werknemers om tijdens een reorganisatie ‘hun zorghart’ te ontdekken. Dit doet Freddify met informatiesessies waarin de belangrijkste vragen worden beantwoord van iedereen die de zorg overweegt. Zoals: welke mogelijkheden zijn er, wat zijn de arbeidsvoorwaarden en hoe makkelijk is de overstap?

De online persoonlijkheidstest van Freddify geeft werknemers een advies over de zorgbranche die bij hun persoonlijkheid past. 45 procent van de deelnemers zet na de persoonlijkheidstest de volgende stap richting de zorg. Samen met een coach maakt de werknemer een plan om een baan in de zorg te krijgen die past bij zijn of haar persoonlijkheid. 72 procent zet zijn plan ook daadwerkelijk in voor een nieuwe baan. Freddify helpt de werknemer daarbij aan passende mogelijkheden binnen de zorg in zijn of haar regio.

Meer informatie

Freddify is een non-profit organisatie die sinds 2014 digitale oplossingen ontwikkelt voor problemen in de zorg. Freddify zet zich in voor duurzame inzetbaarheid en het oplossen van het personeelstekort in de zorg. Klik op de knop hieronder voor meer informatie over Freddify.

Ga naar Freddify