Platform naar Werk

Alle hulpmiddelen

Omscholen met FastSwitch

FastSwitch is een platform voor mensen die zich willen laten omscholen in de zorg, onderwijs, techniek en ICT. Via verkorte opleidingen kunnen zij certificaten behalen en afhankelijk van de sector direct aan het werk.

FastSwitch is een landelijk platform voor innovatieve, kortlopende omscholingstrajecten van de publieke hogescholen in Nederland. FastSwitch richt zich op een snelle omscholing van hbo’ers naar kansrijke beroepen in de sectoren waarin grote personeelstekorten zijn, zoals onderwijs, zorg, techniek en ICT.

Website FastSwitch

Via de website kunnen geïnteresseerden zich oriënteren en aanmelden. Per sector zijn er verschillen in opleiding, vergoeding en plaatsingsmogelijkheden. Onderwijsinstellingen werken samen om een passend opleidingsaanbod te organiseren in samenwerking met werkgevers.

Op FastSwitch zijn directe links te vinden naar de volgende tekortsectoren:

Hier vind je informatie over het opleidingsaanbod, de duur van de opleidingen, de locaties, toelatingseisen en kosten. FastSwitch werkt met het Match & Go proces. Per sector wordt getoond wat de stappen in dit proces inhouden voor de kandidaat.

Meer informatie

FastSwitch is een initiatief van de Vereniging Hogescholen. Meer info is te vinden op de website.

Ga naar FastSwitch