Platform naar Werk

Alle hulpmiddelen

Omscholen tot timmerman

Werkzoekenden en zij-instromers kunnen zich bij Civilion via een leer-werktraject laten omscholen tot timmerman in de civiele bouw. Na de mbo-opleiding kunnen geïnteresseerden doorstromen naar de deeltijd hbo-opleiding.

Civilion biedt opleidingen tot betontimmerman en betonstaalverwerker. Eerst als leerling en later de voortgezette opleiding. Aangezien het hier gaat om een leer-werktraject, krijgt de leerling al vanaf de eerste dag salaris.

Inhoud

Op de website van Civilion kunnen belangstellenden lezen wat het werk als timmerman in de civiele bouw inhoudt. Het is een baan met toekomst, die de kans biedt om mee te werken om Nederland blijvend te beschermen tegen water van rivieren en de zee. De timmerman in de civiele bouw werkt mee aan de energietransitie en houdt Nederland in beweging zowel op de weg als het spoor.

Wie in het leer-werktraject stapt, werkt bij de beste aannemers van Nederland en daarbuiten zoals BAM, Heijmans, Dura Vermeer en de Volker Wessels groep. Na het mbo kan de leerling doorstromen naar een deeltijd hbo-opleiding van Civilion.

Civilion biedt belangstellenden:

  • Een mbo 2 of mbo 4 opleiding
  • Les van docenten uit de praktijk
  • De opstap naar een functie voorman/uitvoerder
  • Een werkplek bij de beste aannemers van Nederland
  • Reiskosten- en reistijdvergoeding
  • Bouw-cao met goede pensioenregeling en tot 34 vakantiedagen per jaar
  • Startsalaris van € 12,14 per uur met doorgroei naar € 16,80 bij het behalen van het diploma

Meer informatie

Civilion is het landelijke opleidingscentrum binnen de civiele bouw en biedt leerwerkbanen aan op mbo-niveau in combinatie met een werkplek bij de beste aannemers. Klik op de knop hieronder voor meer informatie.

Ga naar de website