Platform naar Werk

Alle hulpmiddelen

Omscholingstraject Make IT Work

Omscholingstraject Make IT Work geeft mensen zonder specifieke IT-achtergrond de mogelijkheid zich te laten omscholen naar een IT-functie op hbo-niveau. De deelnemers volgen binnen vijf maanden een voltijdsopleiding tot software engineer mét baangarantie.

Er is een grote krapte op de IT-arbeidsmarkt. Om deze tegen te gaan is een uniek omscholingstraject ontwikkeld: Make IT Work. Hoogopgeleide talenten zonder specifieke IT-achtergrond worden bij Make IT Work binnen vijf maanden omgeschoold naar een IT-functie op hbo-niveau. Inmiddels wordt Make IT Work uitgevoerd door verschillende hogescholen in Nederland en hebben deze scholen samen al meer dan 1.000 mensen omgeschoold naar de IT en verbonden aan de arbeidsmarkt.

Inhoud Make IT Work

Het traject start met een online assessment, een informatiebijeenkomst en een werkgeversmarkt. Als de belangstellende en zijn potentiële werkgever een intentieverklaring hebben ondertekend, volgt een opleiding van vijf maanden (van 40 uur per week). Met aansluitend een periode van minimaal zes maanden waarin de deelnemer fulltime bij een werkgever werkt met een marktconform salaris. In het omscholingstraject leert de deelnemer softwaresystemen ontwerpen, realiseren en testen. De aspirant-software engineer leert werken met verschillende programmeertalen en ontwikkelmethoden. Ook leert hij of zij projectmatig werken en ontwikkelt zich hiermee in het beheren, analyseren, adviseren, ontwerpen en realiseren van softwaresystemen.

Meer informatie

Druk op de knop voor de startmomenten die Make IT Work heeft voor dit traject en de kosten die hiermee gemoeid zijn.

Ga naar Make IT Work