Platform naar Werk

Alle hulpmiddelen

Onderwijsloket: opleidingsroutes naar het leraarschap

Via Routes naar het leraarschap op onderwijsloket.nl is informatie te vinden over werken in het onderwijs, zoals opleidingsroutes. Het gaat om primair en voortgezet onderwijs en het mbo. Ook kunnen geïnteresseerden een persoonlijk advies krijgen.

Over het algemeen zijn er drie hoofdroutes naar het leraarschap te onderscheiden: een lerarenopleiding in voltijd, een lerarenopleiding in (flexibele) deeltijd en een zij-instroomtraject. Via het Onderwijsloket vind je alle routes naar het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs.

Routes ontdekken

De kennisbankartikelen helpt je kandidaat te ontdekken welke route het beste bij hem past. Daar zijn onder andere verhalen te vinden over mensen die in het onderwijs werken. Daarnaast is op de website informatie te vinden over de verschillende onderwijssectoren, onderwijsinstellingen, bevoegdheden en lerarenopleidingen, en over (studie)kosten, salaris en subsidies.

Meer informatie

Het Onderwijsloket is begin 2020 gestart op initiatief van de Vereniging Hogescholen (VH) en de Universiteiten van Nederland (UNL). Klik op de knop hieronder om naar de website te gaan.

Onderwijsloket Routes naar het leraarschap