Platform naar Werk

Alle hulpmiddelen

Online sollicitatieprogramma Transvorm Talent Center

Het Transvorm Talent Center is een matchingsplatform waarmee werkgevers en geïnteresseerden in zorg en welzijn elkaar kunnen vinden. Het is een plek waar kandidaten online kunnen solliciteren bij verschillende zorg- en welzijnsorganisaties.

Zij-instromers naar zorg en welzijn nemen veel ervaring mee, maar weten vaak niet goed waar zij met hun ervaring en talenten in de zorg aan de slag kunnen. Bij het Transvorm Talent Center staan daarom niet beroepskwalificaties, maar de werkzaamheden, talenten en ervaring van de kandidaat centraal. Op het platform kunnen kandidaten een profiel creëren waarmee ze zichzelf presenteren aan potentiële werkgevers.

Inhoud Transvorm Talent Center

Op het Transvorm Talent Center kun je eenvoudig een account aanmaken en dan word je uitgenodigd om een aantal vragenlijsten in te vullen. Hiermee wordt een persoonlijk e-portfolio gemaakt dat laat zien wie de kandidaat is, wat zijn vaardigheden en talenten zijn en over welke diploma’s hij beschikt. Zo krijgen potentiële werkgevers een duidelijk beeld van de kandidaat.

Het is mogelijk dat een organisatie tijdens de sollicitatie een test wil afnemen in de vorm van een e-assessment. Dit assessment kijkt naar werk- en denkniveau, leervermogen, talenten, drijfveren en competenties. Op basis van de rapportage kan de werkgever bevestigen of de kandidaat aansluit bij de organisatie. Is er geen directe match? Dan kan de kandidaat ervoor kiezen om te worden opgenomen in de Talentpool. Daar is zijn e-portfolio zichtbaar voor andere organisaties. Zo kan er alsnog een match ontstaan en blijft talent behouden voor de sector.

Meer informatie

De portal Transvorm Talent Center is vrij toegankelijk. Iedere geïnteresseerde kan er zelf een account aanmaken. Druk op de knop hieronder om naar de aanmeldpagina te gaan.

Ga naar de aanmeldpagina