Platform naar Werk

Alle hulpmiddelen

Online trainingen van de Nationale Zorgklas

De Nationale Zorgklas faciliteert interactieve opleidingen zodat zij-instromers, doorstromers en herintreders snel aan de slag kunnen in de zorg. Via online trainingen biedt de Nationale Zorgklas de kennis die noodzakelijk is om snel en op een verantwoorde wijze te kunnen assisteren in de zorg.

De leertrajecten van de Nationale Zorgklas zijn geschikt om mensen mét en zonder ervaring in de zorg snel inzetbaar de maken. Met een passend, laagdrempelig en versneld virtueel opleidingsaanbod biedt de Nationale Zorgklas een eerste stap en introductie voor mensen die tijdelijk in de zorg willen gaan werken of een carrièreswitch willen maken. Voor zittende medewerkers en herintreders biedt het leertraject van de Nationale Zorgklas de mogelijkheid om zich breder inzetbaar te maken binnen de zorg.

Online trainingsprogramma’s

Tijdens de online trainingsprogramma’s van de Nationale Zorgklas worden deelnemers in korte tijd door een vakdocent onderwezen op het gebied van de laatste werkwijzen, kennis en richtlijnen in de zorg. De online trainingen duren vaak niet langer dan een week. Deelnemers krijgen dagelijks online les en via de leeromgeving kunnen zij op laagdrempelige wijze in contact blijven met de andere deelnemers en de docent. Uiteindelijk leren zij in 7 modules alle basisvaardigheden die nodig zijn voor werken in de zorg.

Meer informatie

Het trainingsaanbod van de Nationale Zorgklas is wisselend. Op de website van de Nationale Zorgklas vind je het actuele trainingsaanbod en kun je een deelnemer aanmelden. Aan de trainingen zijn kosten verbonden.

Ga naar de Nationale Zorgklas