Platform naar Werk

Alle hulpmiddelen

Opleiding Coördinator Toezicht en Handhaving (CTH)

Handhaving krijgt een steeds grotere rol in het publieke domein. Daarmee wordt de taak van gemeentelijke handhavers ook zwaarder. De opleiding Coördinator Toezicht en Handhaving (CTH) zorgt voor een betere uitrusting van handhavers en biedt hen meer toekomstperspectief. De opleiding is geschikt voor seniorboa’s, wijkboa’s en coördinatoren. Minimaal 3 jaar werkervaring en MBO 4 werk- en denkniveau is vereist.

Deelnemers aan de opleiding leren de complexe functie van handhaver vorm en inhoud te geven. Ze gaan aan de slag met het analyseren van wijkproblemen, het maken van actieplannen en het zoeken naar samenwerkingen met interne en externe partijen.

Inhoud van de opleiding CTH

De opleiding start met een vragenlijst over de kennis en persoonlijkheid van de deelnemer. De uitkomst wordt besproken in het intakegesprek. Het hele leertraject duurt 18 maanden en is onderverdeeld in vier modules:

  • Maatschappelijke ontwikkeling
  • Handhaven in het krachtenveld
  • Bestuurlijk handhaven
  • Effectief beïnvloeden

Door middel van (klassikale) lessen en actualiteitencolleges leren deelnemers de ins en outs van wijkgericht werken, coachen en coördineren. Gedurende de hele opleiding heeft iedere deelnemer een vast aanspreekpunt. Met deze praktijkbegeleider worden ook voortgangsgesprekken gevoerd. De opleiding wordt afgesloten met een examen en een landelijk erkend diploma op niveau 4 NLQF. Dit staat qua niveau gelijk aan een MBO-4 opleiding.

Meer informatie

Bekijk op de website van Segment de opleidingskosten, data en locaties. Op de website vind je ook meer informatie over de inhoud van de opleiding en kun je een kandidaat aanmelden.

 

Ga naar de website