Platform naar Werk

Alle hulpmiddelen

Opleidingen en trainingen Aankomend Hovenier

Mensen met een uitkering die willen werken in de groensector kunnen gratis een opleiding tot hovenier volgen. De opleiding duurt drie maanden en biedt een baangarantie van een half jaar.

Het traject Aankomend Hovenier is bedoeld voor mensen met een uitkering. Zij kunnen via Groen Uitzendburo een traject volgen voor hovenier. Na drie maanden (fulltime) opleiding en praktijkleren volgt bij gebleken geschiktheid een contract van minimaal zes maanden.

Traject Aankomend Hovenier

Er is een groot tekort aan hoveniers. Met de opleiding Aankomend Hovenier kunnen mensen met een uitkering zonder kosten in drie maanden tijd de stap maken naar het hoveniersvak. Deelnemers moeten minimaal 18 jaar zijn en mbo-1 niveau hebben. De opleiding bestaat uit twee dagen per week school en drie dagen per week stage bij een hoveniersbedrijf. Na afloop ontvangen de deelnemers een VHG Branche-erkend certificaat. Ook kunnen zij een arbeidsovereenkomst van minimaal zes maanden krijgen via het uitzendbureau.

Meer informatie

Het traject Aankomend Hovenier is een initiatief van Groen Uitzendburo, UWV, Zone college en Opleidingscentrum Groene Veluwe. De kosten voor de opleiding worden betaald door het UWV vanuit het scholingsbudget en door Groen Uitzendburo. Kijk voor meer informatie op de website.

Ga naar Traject Aankomend Hovenier