Platform naar Werk

Alle hulpmiddelen

Platform nieuwkomers en werk

Het Platform nieuwkomers & werk ondersteunt initiatieven en organisaties die nieuwkomers naar werk begeleiden. Werk dat bij de talenten en ambities van de kandidaat past. Het gaat met name om mensen die naar Nederland zijn gevlucht.

Het Platform nieuwkomers & werk maakt de weg voor nieuwkomers op de arbeidsmarkt makkelijker. Dat doet het door initiatieven die nieuwkomers naar werk te begeleiden, te ondersteunen met financiering, onderzoek, community, kennis en coaching. De kennis die ze daarbij opdoen, gebruikt het platform om de arbeidsmarkt inclusiever te maken.

Inhoud Platform nieuwkomers & werk

Elk jaar streeft het platform ernaar om nieuwe initiatieven te ondersteunen. In 2022 zijn dit nieuwe initiatieven in de zorg en de digitale sector. Op de website van het platform kun je doorklikken naar informatie over de initiatieven, naar informatie voor nieuwkomers en voor werkgevers. En naar de kennis die is opgedaan door het platform, die ze graag deelt met nieuwkomers en werkgevers.

Zo geeft de website nieuwkomers handige tips over diplomawaardering en hoe te solliciteren. Ook vind je er een reeks projecten die bijvoorbeeld buitenlands gediplomeerde artsen en verpleegkundigen begeleidt naar werk in de zorg of nieuwkomers een opleiding tot data center professional biedt.

Meer informatie

Platform nieuwkomers & werk is een programma van OpenEmbassy en wordt mogelijk gemaakt door de Goldschmeding Foundation. Klik op de knop hieronder om naar het platform te gaan.

Ga naar Platform nieuwkomers en werk