Platform naar Werk

Alle hulpmiddelen

Scholingsregeling Blik Vooruit

Blik Vooruit is een scholingsregeling voor rijksmedewerkers die drie jaar of langer in dienst zijn bij het Rijk en graag iets nieuws willen leren.

Met Blik Vooruit kunnen rijksmedewerkers een vergoeding krijgen voor een training of cursus voor een vervolgstap in hun loopbaan. Op de website van de scholingsregeling kan de potentiële deelnemer checken of hij ervoor in aanmerking komt en zich direct aanmelden.

Inhoud scholingsregeling Blik Vooruit

De scholingsregeling is een subsidie van maximaal 1.000 euro voor de kosten van een cursus of opleiding, inclusief inschrijf- en examengeld, studiemateriaal en btw. De deelnemer bepaalt zelf welke cursus of opleiding hij volgt, zolang deze maar is gericht op het ontwikkelen van de loopbaan binnen of buiten de Rijksoverheid. De scholingsregeling is ook bedoeld voor wie bijvoorbeeld droomt van een carrière als buitengewoon opsporingsambtenaar, of voor wie overweegt alsnog rechten te gaan studeren. Het behoort allemaal tot de mogelijkheden. De subsidie is ook te gebruiken voor het behalen van een Ervaringscertificaat middels een EVC-traject.

In aanmerking voor de scholingsregeling komen medewerkers die de afgelopen drie jaar onafgebroken in dienst van het Rijk zijn geweest. Een andere voorwaarde is dat de medewerker nog niet eerder gebruik heeft gemaakt hebt van de regeling ‘Blik Vooruit’. Medewerkers van Defensie, politie, rechterlijke macht, decentrale overheden en onderwijssectoren vallen niet onder de sector Rijk. Ook medewerkers van zelfstandige bestuursorganen (met uitzondering van de Autoriteit Persoonsgegevens) kunnen geen gebruik maken van de regeling.

Meer informatie

Blik Vooruit wordt aangeboden door het A+O fonds Rijk. Klik op de knop hieronder voor meer informatie over Blik Vooruit.

Ga naar Scholingsregeling Blik Vooruit