Platform naar Werk

Alle hulpmiddelen

Startersmodule Burgerzaken

De startersmodule Burgerzaken is een opleiding voor startende gemeentemedewerkers die nog niet bekend zijn met het vakgebied Burgerzaken. De startersmodule is een verplicht onderdeel van het NVVB-diploma Basiskennis Burgerzaken.

Het doel van de startersmodule Burgerzaken is de deelnemers kennis te laten maken met de organisatiestructuur van een gemeente in het algemeen en met de diensten en producten die horen bij het vakgebied Burgerzaken.

Inhoud Startersmodule Burgerzaken

De startersmodule Burgerzaken begint met een e-learning ‘Hoe werkt de gemeente’. Veertien dagen voor de eerste lesdag krijgt de deelnemer toegang tot de e-learning. Deze moet de deelnemer succesvol hebben afgerond voor de start van de module. De module beslaat vier cursusdagen, gevolgd door een dagdeel examentraining.

Na het volgen van deze module heeft de deelnemer kennis van en begrip over hoe gemeenten werken, reis- en identiteitsdocumenten en rijbewijzen, meer- en minderjarigheid, de BRP, nationaliteit, fraude, gegevensverstrekking, brondocumenten en de Algemene wet bestuursrecht (Awb). Hij heeft na het volgen van deze module de benodigde basiskennis om de andere modules uit het Diplomastelsel te kunnen volgen.

Meer informatie

De startersmodule Burgerzaken wordt aangeboden door Segment Opleidingen, die opleidingen aanbiedt voor de publieke sector. De startersmodule duurt 4 dagen en 1 dagdeel. Ga naar de website voor de kosten en data.

Ga naar startersmodule Burgerzaken