Platform naar Werk

Alle hulpmiddelen

Subsidie voor nascholing touringcarchauffeurs

Stichting FSO subsidieert Code 95 opleidingen en functiegerelateerde opleidingen voor touringcarchauffeurs. Dit om de kwaliteit van de werknemers in het besloten vervoer op peil te houden en om individuele chauffeurs die tijdelijk geen werkgever hebben, te behouden voor de branche. SFO betaalt 25 of zelfs 50 procent van de trainingen nadat deze zijn voltooid.

De komende jaren zijn er in de sector transport en logistiek veel goed opgeleide medewerkers nodig.

Daarbij gaat het niet alleen om nieuwe chauffeurs, maar ook om de nascholing van actieve beroepschauffeurs. Zij moeten elke vijf jaar een serie theoretische en praktische trainingen doorlopen om de Code 95 aantekening op hun rijbewijs te behouden. Om deze Code 95 opleidingen te stimuleren geeft FSO subsidie aan werkgevers die investeren in de nascholing van hun werknemers. Voor de aangewezen theoretische en praktijkopleidingen (U- en W-trainingen) geldt een subsidiepercentage van 25 procent of zelfs 50 procent.

Inhoud van de subsidie

Op de website van de Stichting FSO zijn de gesubsidieerde trainingen voor 2022 en 2023 te vinden die in aanmerking komen voor subsidie aan werkgevers of individuele chauffeurs zonder werkgever. Het gaat om:

  • Het nieuwe rijden (50 procent vergoeding)
  • Tour Basis/Tour gevorderd (50 procent vergoeding)
  • Verkeerseducatie (25 procent vergoeding)
  • Communicatieve en sociale vaardigheden (25 procent vergoeding)

Het startmoment van de opleiding bepaalt of deze voor subsidie in aanmerking komt.

Functiegerelateerde opleidingen

FSO geeft ook 25 procent subsidie op functiegerelateerde opleidingen. Dit zijn opleidingen waarmee een medewerker beter voorbereid is op het uitvoeren van zijn huidige functie. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Telefonische acquisitie
  • Klantgericht telefoneren en handelen
  • Verkooptraining binnen- en buitendienst
  • Talencursus

Meer informatie

Subsidieverzoeken voor Code 95 nascholing moeten binnen drie maanden na afronding van de opleiding worden ingediend. Het aanvraagformulier is hier te downloaden. Over de btw en CCV-kosten wordt geen subsidie berekend. Subsidies voor functiegerelateerde opleidingen zijn aan te vragen via het aanvraagformulier 25 procent subsidie. Druk op de knop hieronder om meer te lezen over de verschillende subsidies.

Ga naar Subsidie nascholing touringcarchauffeurs