Platform naar Werk

Alle hulpmiddelen

Subsidie voor omscholing naar kansrijke beroepen in de ICT en techniek

Werkgevers kunnen een beroep doen op de subsidieregeling Omscholing naar kansrijke beroepen in de ICT en techniek voor (nieuwe) medewerkers. Via de website kunnen zij aanvragen indienen.

De Nederlandse arbeidsmarkt kampt met beroepstekorten in de techniekindustrie, bouw en ICT. Met de omscholingsregeling kunnen werkgevers hun werknemers makkelijker omscholen. Het gaat met name om beroepen in de techniek-industrie, techniek-bouw, techniek-auto en voertuigtechniek, techniek-installatietechniek en ICT.

Subsidie aanvragen

Voor de subsidieregeling is ruim 34 miljoen euro gereserveerd door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Werkgevers kunnen een eenmalig vast bedrag aanvragen van 3.750 euro per medewerker (maximaal zes per werkgever). Op de website is informatie te vinden over de periodes waarin de subsidie kan worden aangevraagd.

Meer informatie

De subsidieregeling Omscholing naar kansrijke beroepen in de ICT en techniek wordt uitgevoerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Klik op onderstaande knop voor meer informatie. Heb je een kandidaat die zich wil laten omscholen naar de techniekindustrie, bouw of ICT? Bespreek deze subsidieregeling met de beoogde werkgever.

Ga naar de subsidieregeling