Platform naar Werk

Alle hulpmiddelen

Subsidiecalculator

De Subsidiecalculator geeft werkgevers inzicht in de subsidies die ze kunnen krijgen als ze een nieuwe medewerker in dienst nemen. De calculator rekent aan de hand van de ingevulde doelgroep en de loongegevens uit wat het potentiële loonkostenvoordeel is.

Bij het aannemen van nieuwe medewerkers kunnen werkgevers mogelijk in aanmerking komen voor aantrekkelijke financiële voordelen. Deze online Subsidiecalculator neemt alle regelingen en subsidies voor nieuwe medewerkers vanuit de verschillende doelgroepen mee.

Subsidiecalculator laat voordeel zien

Met de Subsidiecalculator ontdekt de werkgever snel en overzichtelijk de mogelijke financiële voordelen. Op de site staat een knop die direct doorlinkt naar de Subsidiecalculator. Daar vult de werkgever de gegevens van de betreffende werknemer in, zoals leeftijd, dienstverband, aantal contracturen en het loon. Daarbij kiest de werkgever ook de doelgroep waar de werknemer uit komt, zoals WW, WIA, WSW begeleid werken of Participatiewet. Vervolgens toont de calculator in euro’s het te behalen loonkostenvoordeel en van welke regelingen gebruik kan worden gemaakt, zoals bijvoorbeeld een no risk-polis of een medewerkers banenafspraak. Naast de hoogte van de bedragen geeft de calculator achtergrondinformatie over de subsidies en regelingen en de te ondernemen acties. De site linkt door naar organisaties waar je de subsidie of regeling kunt aanvragen. Het kan voor jouw kandidaat interessant zijn een beoogde werkgever te wijzen op deze calculator.

Meer informatie

Subsidiecalculator.nl is het resultaat van de samenwerking van het WerkgeversServicepunt Noord-Holland Noord en het Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid NHN. Wie meer wil weten over de Subsidiecalculator, klikt op de actieknop hieronder.

Ga naar de Subsidiecalculator