Platform naar Werk

Alle hulpmiddelen

Subsidieregeling STAP-budget

STAP (Stimulans Arbeidsmarktpositie) is een subsidieregeling waarmee werkenden en werkzoekenden een sterkere positie op de arbeidsmarkt kunnen verkrijgen. Met een subsidie van maximaal โ‚ฌ 1.000 kunnen zij een OCW-erkende opleiding starten.

De overheid wil met de STAP-regeling werkenden en werkzoekenden helpen om zich te ontwikkelen tijdens hun loopbaan. Zo hebben zij meer baankansen, minder kans om werkloos te worden en kunnen zij blijven doorgroeien in hun carriรจre.

Inhoud subsidieregeling STAP-budget

Sinds 1 januari 2022 is het voor werkenden en werkzoekenden niet meer mogelijk om bij de aangifte inkomstenbelasting scholingskosten af te trekken. Daarom kunnen werkenden en werkzoekenden vanaf 18 september 2023 weer STAP-budget aanvragen. Dit kan per persoon รฉรฉn keer per jaar. Als de aanvraag is goedgekeurd, wordt het bedrag betaald aan de opleider. De aanvragen worden beheerd en uitgevoerd door het UWV.

Meer informatie

Na de eerdere aanvraagtijdvakken is besloten om alleen nog ๐—ข๐—–๐—ช-๐—ฒ๐—ฟ๐—ธ๐—ฒ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ ๐—ผ๐—ฝ๐—น๐—ฒ๐—ถ๐—ฑ๐—ถ๐—ป๐—ด๐—ฒ๐—ป aan te bieden. De OCW-erkende opleidingen zijn gericht op een ๐—ฏ๐—ฒ๐—ฟ๐—ผ๐—ฒ๐—ฝ en hebben een ๐˜„๐—ฒ๐˜๐˜๐—ฒ๐—น๐—ถ๐—ท๐—ธ ๐—ธ๐˜„๐—ฎ๐—น๐—ถ๐˜๐—ฒ๐—ถ๐˜๐˜€๐—ธ๐—ฎ๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ. Door alleen deze opleidingen aan te bieden wil het kabinet het resterende STAP-budget gerichter inzetten voor scholing die opleidt voor de arbeidsmarkt. Vanaf 18 september 2023 kunnen werkenden en werkzoekenden via het STAP-portaal het STAP-budget aanvragen. Klik op de knop hieronder om meer te lezen over STAP-budget.

Ga naar STAP-budget