Platform naar Werk

Alle hulpmiddelen

Subsidieregeling Van de WW naar de IT

NOVI, hogeschool voor IT-professionals, biedt werkzoekenden de kans om zich om te scholen tot IT'er. De omscholingstrajecten komen vaak in aanmerking voor subsidie van het UWV en zijn daardoor volledig bekostigd.

NOVI is officieel leverancier van het UWV. Na goedkeuring door de werkcoach kan de werkzoekende zich aanmelden voor de IT-opleiding. NOVI zorgt ervoor dat alle financiële zaken met het UWV worden geregeld.

Inhoud Van de WW naar de IT

De IT-sector kampt met enorme werknemerstekorten. Daarom biedt NOVI als officieel leverancier van UWV werkzoekenden de mogelijkheid zich te laten opleiden voor één van de krapteberoepen.
De werkzoekende kiest één van de NOVI-opleidingen die gerelateerd is aan een krapteberoep.

De volgende stap is dat de geïnteresseerde contact opneemt met de werkcoach en aangeeft waarom de opleiding zijn of haar kansen op de arbeidsmarkt vergroot. Na goedkeuring door de werkcoach kan de werkzoekende zich aanmelden bij NOVI. De opleiding duurt een half jaar. In die periode heeft de potentiële IT’er wekelijks twee tot drie dagdelen per week college. NOVI biedt geen baangarantie, maar helpt wel om in contact te komen met potentiële werkgevers.

Meer informatie

UWV kan opleidingen inkopen bij NOVI voor een budget van € 2.500 tot € 5.000, mits deze opleiding de werkzoekende verbeterde kansen biedt op de arbeidsmarkt.  Klik op de knop hieronder als je meer wilt weten over ‘Van de WW naar de IT’.

Ga naar ‘Van de WW naar de IT’