Platform naar Werk

Alle hulpmiddelen

Ontdek IT met Techgrounds Guide

De Techgrounds Guide is een uniek overzicht van de totale IT-arbeidsmarkt. In deze wegwijzer word je meegenomen door alle IT-domeinen en de IT-banen die daarbij horen. De Guide is geschikt voor mensen die geen of een beperkte kennis hebben van de IT-sector.

De Techgrounds Guide is een goed startpunt in de kennismaking met IT. Na drie uur zelfstudie weten deelnemers wat de essentiële IT-termen betekenen, wat de beroepen inhouden en hoe ze hun ervaring en skills kunnen inzetten in de IT.

Inhoud Techgrounds Guide

De Techgrounds Guide bestaat uit drie stappen per domein:

  • Lezen
  • Begrijpen
  • Oriënteren

In de eerste stap geeft de Guide uitleg over de inhoud van het domein. Wat houdt Growth Hacking bijvoorbeeld in? Wat is het verschil tussen IT en ICT? In de tweede stap krijgt de belangstellende verschillende video’s en links voor extra verdieping. Als de deelnemer bekend is met de meest voorkomende IT-termen en een basale inhoud van de verschillende IT-domeinen, komt de laatste stap, de oriëntatie. De deelnemer leert wat hij of zij kan doen om zich verder in de richting van keuze te verdiepen. Welke IT-banen in elk domein zijn en welke vaardigheden je daarbij nodig hebt. Wie hulp wil bij de verdere oriëntatie, kan daarna aan de slag gaan met Techgrounds Pathways, de IT-oriëntatie training.

Meer informatie

Techgrounds kan ook helpen bij de opleiding en het zoeken van een IT-baan, vaak kosteloos. Klik op de knop hieronder voor meer informatie over de Techgrounds Guide.

Ga naar Techgrounds Guide