Platform naar Werk

Alle hulpmiddelen

Tool De Paskamer

Met matchingstool De Paskamer wil House of Skills de beroepsbevolking inspireren en uitdagen om na te denken over hun huidige en toekomstige positie op de arbeidsmarkt. Met De Paskamer kunnen werkzoekenden, werkenden, zzp’ers en studenten een eigen skills-profiel samenstellen door vragen te beantwoorden. Op basis daarvan krijgen zij suggesties voor beroepen en vacatures die bij hun skills passen.

De arbeidsmarkt is volop in beweging. Technologische en maatschappelijke veranderingen vragen om een flexibele beroepsbevolking die zich blijft ontwikkelen. Niet alleen in de vorm van het halen van diploma’s, maar ook in het aanleren en ontwikkelen van vaardigheden. Daarom is het belangrijk om de arbeidsmarkt in de Metropoolregio Amsterdam meer op skills in te richten. Voor werkenden en werkzoekenden vergroot het de kennis over hun vaardigheden de kansen op de arbeidsmarkt. Voor werkgevers neemt zo de kans op meer geschikte werknemers toe.

Inhoud van De Paskamer

Via De Paskamer kan de geïnteresseerde inzicht krijgen in zijn vaardigheden. Op die manier is het makkelijker een match te vinden met nieuw werk. In De Paskamer komt de deelnemer er namelijk op een leuke manier in een paar stappen achter wat zijn talenten zijn. Na het aanmaken van een account kan de geïnteresseerde De Paskamer in. Daar kan hij aangeven in welke mate hij goed is in een aantal vaardigheden, fysieke eigenschappen, mentale eigenschappen en werkstijlen die de revue passeren. Na het scoren van de skills volgt een gepersonaliseerde ranglijst van functies die qua profiel het best bij de skills van de deelnemer passen. Belangstellenden kunnen via Mijnhouseofskills ook een vragenlijst invullen die inzicht geeft in welk werk bij ze past, op basis van hun werkverleden.

Meer informatie

House of Skills is een samenwerkingsverband van brancheorganisaties, werknemers- en werkgeversorganisaties, kennisinstellingen, onderwijs en regionale overheden in de Metropoolregio Amsterdam. De diensten van House of Skills zijn gratis. Klik op de knop hieronder om een kijkje te nemen in De Paskamer.

Ga naar De Paskamer