Platform naar Werk

Alle hulpmiddelen

Universitaire master met academische deeltijdpabo (Mpabo)

Met de Universitaire master met academische deeltijdpabo (Mpabo) kunnen universitair geschoolde mensen in twee jaar een lesbevoegdheid voor het primair onderwijs halen.

Om het lerarentekort tegen te gaan werken universiteiten en hogescholen samen om een verkorte deeltijdopleiding te bieden voor afgestudeerden (wo-bachelor) die in het primair onderwijs willen werken.

Inhoud van de master

De Universitaire master met academische deeltijdpabo is een tweejarige deeltijdstudie. De bedoeling is om academische leraren op te leiden die vanuit inhoudelijke expertise en wetenschappelijke kennis kunnen bijdragen aan onderwijsverbeteringen op klas- en schoolniveau. In twee jaar tijd volgen zij twee opleidingen: de universitaire master Educational Sciences en de flexibele deeltijdopleiding Leraar basisonderwijs voor academici. Na afronding van het gecombineerde opleidingstraject ontvangen de deelnemers een Master of Science en een Bachelor of Education, inclusief een lesbevoegdheid voor het primair onderwijs.

Meer informatie

De Universitaire master met academische deeltijdpabo wordt aangeboden door Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht en de Marnix Academie. Klik op de knop hieronder voor meer informatie. Bekijk ook de tweejarige voltijdsopleiding Educatieve Master Primair Onderwijs.

Ga naar Universitaire master met academische deeltijdpabo