Platform naar Werk

Alle hulpmiddelen

Vacaturemonitor A&O fonds Gemeenten

Met de Vacaturemonitor informeert het A&O fonds Gemeenten elk kwartaal alle gemeenten met actuele informatie over de arbeidsmarkt. De Vacaturemonitor geeft inzicht in het verloop en kijkt waar mogelijk vooruit. De Vacaturemonitor is online te bekijken in pdf en kan ook worden gedownload.

De Vacaturemonitor van het A&O fonds Gemeenten geeft een accuraat beeld van de vraagzijde van de arbeidsmarkt aan de hand van een analyse van het actuele aanbod aan vacatures op het internet. De zoekmachine achter de monitor (Jobfeed) zoekt zowel jobsites als bedrijfssites af. Het legt meer dan 99 procent van deze vacatures op het Nederlandse internet vast. Hiermee haalt de zoekmachine een dekkingsgraad van zo’n 80 tot 90 procent van alle vacatures waarvoor Nederlandse arbeidsorganisaties actief werven.

Inhoud Vacaturemonitor A&O fonds Gemeenten

Op de Vacaturemonitor is een uitgebreid overzicht te vinden van het aantal vacatures in de verschillende sectoren en  binnen de gemeenten. De monitor splitst de vacatures uit per sector, kijkt naar de ontwikkelingen binnen die sector en neemt daarbij ook maatschappelijke aspecten mee. De monitor kijkt per kwartaal wat de meest opvallende ontwikkelingen zijn. Waar zitten de knelpunten? Welke sector springt eruit als het gaat om de werving? Is dat een nieuwe ontwikkeling? En wat is de oorzaak?

De monitor zoomt daarnaast in op het aantal geplaatste vacatures binnen de 26 beroepsgroepen, de ontwikkelingen per opleidingsniveau en per provincie. De Vacaturemonitor kijkt verder ook naar de ontwikkelingen op de Nederlandse arbeidsmarkt, zoals hoe de werkloosheid zich ontwikkelt. Verder geeft de monitor een top 10 van de meest gevraagde functies binnen de gemeenten.

Meer informatie

A&O fonds Gemeenten (Stichting Arbeidsmarkt en Opleidingsfonds Gemeenten) inspireert, ondersteunt en adviseert gemeenten en hun medewerkers bij organisatieontwikkeling en professionalisering.

Ga naar Vacaturemonitor A&O fonds Gemeenten