Platform naar Werk

Alle hulpmiddelen

Vacaturewebsite werken in de taxibranche

Werkenindetaxibranche.nl is een vacaturewebsite voor functies in het zorgvervoer en de taxibranche. De website is door het Sociaal Fonds Mobiliteit (SFM) opgezet om het personeelstekort in de branche terug te dringen. Op de website zijn ook (gratis) bij- en nascholingscursussen te vinden voor werknemers in het zorgvervoer en de taxibranche.

Werkenindetaxibranche.nl is in de zomer van 2021 in het leven geroepen. In de nasleep van de coronamaatregelen blijkt dat veel personeel is uitgestroomd. Nu de markt weer aantrekt, dreigt er een tekort aan taxipersoneel te ontstaan. De branchepartijen bieden met Werken in de taxibranche een platform waarop werknemers en werkgevers snel en makkelijk met elkaar in contact kunnen komen. Werkgevers kunnen gratis gebruik maken van het vacatureplatform om nieuw personeel aan te trekken.

Inhoud werkenindetaxibranche.nl

Op werkenindetaxibranche.nl vind je verschillende vacatures van taxibedrijven, zoals chauffeur zorgvervoer, chauffeur leerlingenvervoer, straattaxichauffeur, huisartsenpostchauffeur en directiechauffeur. Ook voor ondersteunende functies bij taxibedrijven, zoals administrateur, centralist, P&O-er of monteur is de werkzoekende hier aan het juiste adres. Het plaatsen van vacatures door werkgevers is gratis. Werkzoekenden kunnen direct bij de werkgever solliciteren via e-mail, WhatsApp, en ‘bel mij terug’.

Voor werknemers in de taxibranche heeft het SFM tal van gratis internetcursussen voor bij- en nascholing. Zo zijn er de online cursussen voor chauffeurs:

  • Gezond werken in de taxi
  • Contractvervoer/leerlingenvervoer
  • Rolstoel ABC met code VVR
  • Agressie in de taxi
  • Dementie in de taxi
  • Zittend ziekenvervoer

Voor andere functies binnen de branche heeft SFM ook opleidingen, vaak tegen lage kosten. Zo is er voor monteurs de training ‘Keurmeester taxirolstoellift’, zijn er opleidingen voor preventiemedewerkers, is er de training ‘Casemanagement voor P&O-ers’ en ‘Train-de-trainers’ voor taxileraren.

Meer informatie

Werkenindetaxibranche.nl is een initiatief van het SFM en cao-partijen, KNV Zorgvervoer & Taxi, CNV Vakmensen en FNV Taxi.  Klik op de knop hieronder om naar de homepage te gaan.

Ga naar Werken in de taxibranche