Platform naar Werk

Alle hulpmiddelen

Van Bank naar Bouw

De bouw heeft tussen 2022 en 2024 zo’n 44.000 nieuwe medewerkers nodig. Van Bank naar Bouw is een initiatief van Bouwend Nederland om medewerkers uit het bank- en verzekeringswezen te helpen bij de overstap naar de bouw en infra.

In het informatiepakket staan de mogelijkheden voor zij-instromers om zich te oriënteren en de overstap te maken. Geïnteresseerde kandidaten (zij-instromers) worden persoonlijk begeleid. In het informatiepakket voor banken over het initiatief Van bank naar Bouw staan zeven stappen die kunnen helpen bij de overstap naar de bouw- en infrasector. Belangstellenden kunnen een informatiebijeenkomst bijwonen, een persoonlijk adviesgesprek aanvragen of een dag meelopen bij een bouwbedrijf.

Inhoud Van Bank naar Bouw

Voor veel functies wordt (elementaire) bouwkunde of civiele techniek als opleiding of achtergrond gevraagd, zodat de potentiële overstapper de basisbeginselen kent, weet waar zij het over hebben en kunnen meepraten. Er bestaan ook korte, modulaire opleidingen en trainingen, die bij het succesvol doorlopen leiden tot een certificaat. Dat is heel handig voor wie kennis wil maken met een nieuwe functie of sector en al een diploma heeft. Er zijn niet alleen functies en vacatures op de bouwplaats, maar ook op kantoor. Deze kunnen heel goed aansluiten bij de kennis en ervaring van medewerkers uit het bank- en verzekeringswezen. Enkele voorbeelden zijn werkvoorbereider, calculator, kopersbegeleider, projectleider, adviseur duurzaamheid, BIM modelleur en energieadviseur.

Meer informatie

Het informatiepakket is een pdf die je ook kunt downloaden. Klik op onderstaande knop voor meer informatie.

Ga naar Van Bank naar Bouw