Platform naar Werk

Alle hulpmiddelen

Vernieuwend Werken in de Zorg

Vernieuwend Werken in de Zorg is een leergang die zorgprofessionals en hun werkgever ondersteunt bij het vinden van nieuwe manieren om de zorg te organiseren en te innoveren.

Het programma is bedoeld voor zorgprofessionals en een zogeheten tandempartner. Een tandempartner is een leidinggevende of manager uit de organisatie die ook meedoet en een rol heeft in het uitwerken en uitvoeren van een idee. Uit ervaring blijkt namelijk dat leidinggevenden een cruciale rol spelen bij het inbrengen van ideeën door de medewerker. Op deze manier zijn coördinatoren en leidinggevenden snel op de hoogte van de ideeën die er binnen de organisatie spelen. En ze kunnen het sociaal innovatief vermogen van hun organisatie peilen en verder ontwikkelen.

Inhoud Vernieuwend Werken in de Zorg

Het programma bestaat uit kennismomenten, work-outs en persoonlijke ontwikkeling en is gebaseerd op drie pijlers: kennis, ervaring en mindset. Het begint met een aftrap voor zorgprofessionals en hun leidinggevende of coördinator. Aan de hand van praktische voorbeelden maken de deelnemers kennis met nieuwe organisatievormen, leren ze kritisch kijken naar de inrichting van hun eigen organisatie, is er ruimte voor hun eigen ontwikkeling en gaan ze concreet aan de slag met een eigen gekozen vraagstuk om tot een vernieuwende oplossing te komen.

De leergang Vernieuwend Werken in de Zorg beslaat een periode van vier maanden waarin de deelnemers gemiddeld 50 uur investeren aan het volgende:

  • Drie lesdagen à 6 uur
  • Drie work-outs à 4 uur
  • Twee avondsessies (17:00 – 19:30 uur)
  • 8 uur voorbereiding

Meer informatie

Per tandem van zorgprofessional en leidinggevende/coördinator wordt een bijdrage in de opleidingskosten gevraagd van 1.000 euro en 500 euro (beiden excl. btw) voor elke tweede of derde zorgprofessional. Deelnemende organisaties worden gevraagd om elk eenmalig een leslokaal ter beschikking te stellen en de catering te verzorgen op de betreffende lesdag. Klik voor meer informatie over de leergang op de knop hieronder.

Ga naar Vernieuwend werken in de Zorg