Platform naar Werk

Alle hulpmiddelen

Website Leeroverzicht

Leeroverzicht geeft een overzicht van alle beschikbare opleidingen, cursussen en trainingen en bijbehorende financiële regelingen en subsidies in Nederland.

De website Leeroverzicht geeft onafhankelijk en zo volledig mogelijk informatie over het opleidingsaanbod en financieringsmogelijkheden van opleidingen in Nederland. Door alle informatie over opleiding en ontwikkeling op één plek aan te bieden, kunnen werkzoekenden en werknemers beter werken aan hun ontwikkeling en krijgen ze betere kansen op de arbeidsmarkt.

Inhoud Leeroverzicht

Op Leeroverzicht.nl zijn meer dan 70.000 opleidingen voor werkenden en werkzoekenden te vinden. Het gaat om trainingen, cursussen en praktijkleren en ook om opleidingen waarmee je een wettelijk erkend diploma of certificaat kunt halen. Op de website staat een overzicht van 300 financiële regelingen (landelijke en regionaal) om de kosten voor leren en ontwikkelen gedeeltelijk of helemaal te betalen. Ook wordt er doorverwezen naar instanties waar werknemers, werkzoekenden en werkgevers zo’n regeling kunnen aanvragen. Verder zijn er links naar organisaties in de buurt die loopbaanadvies geven.

Meer informatie

Leeroverzicht is ontwikkeld door de ministeries van OCW en SZW, de sociale partners en de onderwijskoepels.

Ga naar Leeroverzicht