Platform naar Werk

Alle hulpmiddelen

Website Liever voor de klas

Liever voor de klas is een digitaal loket voor iedereen die in het basis- of voortgezet onderwijs in Amsterdam wil werken. Op voorlichtingsdagen en na een persoonlijk advies kunnen geïnteresseerden zich inschrijven voor een opleidingsroute. Voor zij-instromers is er een speciaal traject met ondersteuning.

Liever voor de klas is gericht op het aanpakken van het lerarentekort in Amsterdam. Geïnteresseerden in het lerarenberoep kunnen zich op deze website oriënteren op een opleidingsroute naar het onderwijs of school waar zij willen werken. Ook kunnen zij persoonlijk advies krijgen over verschillende opleidingen, of hoe zij via een zij-instroomtraject aan de slag kunnen in het onderwijs. De website biedt ook een overzicht van financiële tegemoetkomingen voor Amsterdamse leraren in spe.

Inhoud Liever voor de klas

Op lievervoordeklas.nl is informatie te vinden over Amsterdamse scholen, hun vacatures en lerarenopleidingen. Voor zij-instromers worden speciale voorlichtingsbijeenkomsten georganiseerd. Zij kunnen zich inschrijven voor een stedelijk werken-lerentraject. Een intermediair ondersteunt hen bij dit traject en ze krijgen extra begeleiding van een ervaren coach. Er is een helpdesk aan de website gekoppeld die kan helpen met het beantwoorden van vragen.

Meer informatie

Liever voor de klas is een initiatief van de gemeente Amsterdam, het Amsterdamse onderwijs en de lerarenopleidingen. Bekijk de informatie op de website.

Ga naar Liever voor de klas