Platform naar Werk

Alle hulpmiddelen

Website Passie voor onderwijs

De website Passie voor onderwijs biedt mensen die in het onderwijs willen werken informatie over opleidingsroutes. Ze kunnen een gratis zelftest doen om te kijken of het lerarenberoep bij hen past. De deelnemende scholen presenteren zich en er is een vacaturebank.

Het doel van de website Passie voor onderwijs is om mensen die geïnteresseerd zijn in het lerarenberoep te enthousiasmeren en informeren over de mogelijkheden. Ook in de regio Drechtsteden is er een tekort aan leraren in het basisonderwijs. Door informatie te bundelen over het lerarenberoep en met praktijkverhalen willen de deelnemende scholen meer mensen aantrekken om in het onderwijs te gaan werken.

Inhoud Passie voor onderwijs

Op Passie voor onderwijs kunnen geïnteresseerden in het (basis)onderwijs een gratis zelftest doen om te kijken of ze geschikt zijn voor het lerarenberoep. De website geeft een overzicht van opleidingsroutes om leraar te worden. Ook vertellen leraren over hun ervaring en werk op een basisschool. De deelnemende scholen en opleidingen presenteren zich en er is een vacaturebank.

Meer informatie

Passie voor onderwijs is een initiatief van 17 schoolbesturen en instellingen in de Drechtsteden (Dordrecht, Papendrecht, Sliedrecht, Zwijndrecht, Alblasserdam, Hardinxveld-Giessendam, Hendrik-Ido-Ambacht en Gorinchem). Bekijk de website voor meer informatie.

Ga naar Passie voor onderwijs