Platform naar Werk

Alle hulpmiddelen

Website Talent als docent

Talent als docent is er voor wie belangstelling heeft om leraar te worden in het voortgezet onderwijs en voor docenten die professioneel willen groeien. Op de website zijn verschillende trainingen en oriëntatiemogelijkheden te vinden die daarbij helpen en netwerken voor (potentiële) docenten.

Inhoud Talent als docent

De homepage van talentalsdocent.nl heeft twee ingangen. Via docent worden kunnen zij-instromers en scholieren een beeld krijgen van het opleidingstraject en oriëntatiemogelijkheden. Zo kunnen ze naar een open dag, een cursus volgen, een dag meelopen als docent of een mini-stage volgen. Voor docenten zijn via groeien als docent trainingen te vinden over bijvoorbeeld het effectief voorbereiden van lessen en het bouwen van een betere band met leerlingen. Op de website zijn verder ervaringsverhalen te vinden van docenten en zij-instromers. Ook is er een vacaturebank met vacatures voor docentenfuncties in de regio Zuid-Kennemerland en Groot-Amsterdam.

Meer informatie

Talent als docent is een initiatief van 42 scholen in het voortgezet onderwijs in de regio Zuid-Kennemerland en Groot-Amsterdam om het docententekort terug te dringen. Er zijn in totaal 42 scholen voor voortgezet onderwijs die deelnemen aan Talent als docent, van praktijkscholen tot aan gymnasia. Deelname aan de cursussen en oriëntatie-activiteiten op de website is gratis. Voor meer informatie over Talent als docent klik je op de knop hieronder.

Ga naar Talent als docent