Platform naar Werk

Alle hulpmiddelen

Website Transferpunt Zorg en Welzijn

Het Transferpunt Zorg en Welzijn helpt mensen te ontdekken of een baan in zorg en welzijn bij hen past. Na het invullen van online vragenlijsten en scans kunnen werkenden en werkzoekenden vanaf mbo 3-niveau met een loopbaancoach bespreken welke opleiding of baan passend is. Voor recruiters of klantmanagers is er een toolbox met onder andere een stappenplan om werknemers naar de zorg- of welzijnssector te begeleiden.

Het Transferpunt Zorg en Welzijn geeft ondersteuning en hulp aan mensen die willen onderzoeken of een baan in zorg en welzijn bij hen past. Op de website kunnen zij digitale instrumenten invullen, waaruit blijkt of hun skills passen bij een beroep in de zorg. Vervolgens kunnen zij in gesprek met een loopbaancoach bekijken welke opleiding daarbij past. De coach geeft ook informatie over de financiële kant van een overstap. Het Transferpunt richt zich op werkenden en werkzoekenden vanaf mbo niveau 3 en 4. Verder biedt het Transferpunt een toolbox voor recruiters en klantmanagers, met onder andere een stappenplan om werknemers naar de zorg of welzijn te begeleiden.

Inhoud Transferpunt Zorg en Welzijn

Het Transferpunt Zorg en Welzijn richt zich zowel op zij-instromers vanuit een andere sector, als op mensen die al in de zorg werken en willen doorgroeien. Met behulp van de online instrumenten Zorgscan en De Paskamer krijgen zij inzicht in hun skills voor een baan in de sector. Na het invullen van de online instrumenten volgt een gesprek met een loopbaancoach om de resultaten te bespreken. Op basis van werkervaring, opleiding en talenten wordt de kortste route naar een baan in de zorg in kaart gebracht. Vervolgens  start het traject om in een combinatie van werken en leren de stap naar de zorg te maken. Het Transferpunt werkt hiervoor samen met zorginstellingen in de regio Amsterdam.

Meer informatie

Het Transferpunt Zorg en Welzijn is onderdeel van House of Skills Amsterdam waarin werkgevers- en werknemersorganisaties, kennis- en onderwijsinstellingen samenwerken om mobiliteit van werknemers in de sector mogelijk te maken. Op de website van het Transferpunt Zorg en Welzijn is meer informatie te vinden over de werkwijze en zijn de online instrumenten (na registratie) gratis in te vullen.

Ga naar Transferpunt Zorg en Welzijn